AZDAVAY İLÇEMİZİ TAN..


Haber bülteni üyeliği



Ziyaret Bilgileri

[ Per, 21 Kas 2024 ]
Toplam 67 ziyaret
47 benzersiz ziyaretçi

azdavay » TURİZM

Turizm
1- Tarihi Eserler

  Azdavay Doğa güzelliği ile ender bulunan zenginlikte bir beldedir. Bu güzelliklerden bazıları hakkında ki bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.




Çatak Kanyonu

  Çatak Kanyonu; Bir doğa harikası olan Kanyon, ilçe merkezine 6 km. uzaklıkta olup, yerden yüksekliği yaklaşık 1000-1500 metre arasındadır. Uzunluğu ise 7 km. civarındadır.
 Kanyon, Çatak köprüsünün 1-2 Km aşağısında başlayıp Tüsköy 'e kadar kesintisiz devam etmektedir, burada bir açıklık mevcuttur. Tüsköy 'den kanyon tekrardan başlayıp İnönüne kadar kesintisiz devam etmektedir. İçerisinde tabiattan harika görüntüler saklamaktadır. Geçilmesi çok zor olmamakla birlikte teçhizatsız denenmemelidir.




Akçasu Mesiresi (Vali Tevfik Sırrıgür Çeşmesi)

  Azdavay Cide yolu üzerinde ilçeye 10 km. uzaklıktadır. Ormanlık bir alanın içinde olması nedeniyle yaz aylarında halkın dinlenmek ve piknik yapmak için akın ettiği mesire yeridir.




Suğla Mesire yeri

  Azdavay-Pınarbaşı karayolu üzerindedir. İlçeye 12 km uzaklıktadır. Özelliği geniş çimenlik yeşil bir sahaya sahip olmasıdır. Azdavay Belediyesi, Ankara ve İstanbul dernekleri organizesiyle başlatılan ve geleneksel hale getirilen bu yerde gurbetçilerle yörede yaşayan 3.ncü kuşak hemşerilerin tanışması, tanıması ve anılarını tazelemesi, yaşama olanağı bulduğu Suğla Yayla Şenlikleri her sene Temmuz ayının ilk Cumartesi ve Pazar günü yapılmaktadır. Azdavay, Pınarbaşı, Daday, Eflani, Şenpazar ve Ağlı ilçelerinin büyük bir kesiminin buluştuğu yer ve yapıya sahip olmaktadır.





Azdavay Şelalesi

  Azdavay şehir merkezine yaklaşık 13 kilometre mesafede Saray Köyü' nün batısında yer alan şelalenin düzeltilmiş toprak yolu, yapılan çevre düzenlemesiyle oluşturulan mesire alanı ile ziyaretçilerin zorlanmadan ulaşmaları sağlanmıştır.




Küre Dağları Milli Parkı

  Coğrafi Konumu: Karadeniz Bölgesi Batı Karadeniz bölümünde Küre dağları yer almaktadır. Tamamen bir plato karakterindeki milli park doğu, batı doğrultusunda uzanır ve yakın çevresi için fiziksel ve sosyal anlamda bir eşik niteliğindedir. Bu nedenle milli parkın yer aldığı alan üzerinde hemen hemen hiçbir yerleşme birimi bulunmamakta, sosyal hayat milli parkın yakın çevresinde devam etmektedir. Milli parkın yakın çevresi tampon zon olarak tanımlanmış ve tampon zonu da içeren bölge planlama alanı olarak kabul edilmiştir. Planlama alanı 114787.5 ha.dır. Bu alanın 34018.75 ha. ise milli park olarak ayrılmıştır. Milli Park İlçemiz ile Bartın il sınırları içerisinde yer almaktadır. İdari olarak Milli Park çevresindeki ilçe merkezleri Azdavay, Pınarbaşı, Ulus, Kurucaşile, Amasra ve Cide´dir.


Milli Park'ın Ayrılma Amaçları
  • Alanın doğal, kültürel ve estetik değerlerini korumak.
  • Alandaki dikkat çekici kaynak değerlerini yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtmak.
  • Alanını kaynak değerlerinin öneminin kavranması için topluma ve meslek kamuoyuna yönelik eğitim proğramları düzenlemek.
  • Geleneksel yaşam tarzını, giyim ve davranış biçimini, yapı tipini korumak ve bu değerlerin devamlılığı için gerekli önlemleri almak.
  • Bilimsel araştırmalar ve çevresel izlemeyi desteklemek.
  • Türk halkının çevre bilincinin yükseltilmesine katkı sağlamak.

      Milli Park´ın yapısı itibariyle ilçemiz merkezine Milli Park bürosu kurulması öngörülmüştür. Kanyonlarımıza ulaşmak için Azdavay merkezine 5 km. mesafe olan çatak köprüsünden başlayarak kanyon başlangıcına kadar patika yollar düzenlenmesi, yönlendirme ve bilgilendirme levhaları konulması, tepe manzara ve seyir noktaları düzenlenmesi, rafting (su sporları) için rampa alanının düzenlenmesi, sportif olta balıkçılığı için çatak köprüsünden başlayarak kanyon başlangıcına kadar düzenlenmesi ve imkanlar yaratılması üzerine tasarılar yapılmaktadır.


    2- Tarihi Eserler

      Mercimeklik Kayası: Sarnıç Köyü´nün sarnıç mahallesinde, mahallenin 1 km. kadar güney tarafında bulunmaktadır. Burada yapılan kazılar sonucu kırık çanak çömlek gibi eski eserlere rastlamak mümkündür. Kaya üzerinde yapılan kazılarda madeni haç dahi çıkarıldığı söylentileri vardır.


      Kız Kayası: İlçenin Sada köyünde bulunmaktadır. Büyük bir kayaya oyulmuştur. Kapı kısmı yuvarlak, tavanı ise kubbemsidir. Taban düz vaziyettedir.


      Tabaklı Kayası: Maksut Köyü´nün tabaklı mahallesinde 40 mt.yüksekliğe açılmış olan oyuğun taban kısmı kubbemsi olup, buraya çıkabilmek için oyulmak suretiyle merdivenler yapılmıştır. Kayanını ön kısmında giriş için 3 metre genişliğinde balkon şeklinde ikinci bir oyuk göze çarpar.


      Aşar Kalesi: İlçemizin Kayabaşı Köyü yakınlarında çok sivri şekilde bulunan bir kayadır. Kalenin taban kısmında Horasan harcı ile yapılmış 3x2,5 metre bina temeli görülmektedir.



      Medil Mağarası: İlçenin Karakuşlu Köyü´ne bağlı Ayvat mahallesinde medil ormanı içindedir. Mağaranın doğusunda bina harabeleri görülmektedir. Bu bina moloz taşlardan yapılmıştır.


      Aşar Kalesi: İlçemizin Kayabaşı Köyü yakınlarında çok sivri şekilde bulunan bir kayadır. Kalenin taban kısmında Horasan harcı ile yapılmış 3x2,5 metre bina temeli görülmektedir.


  • Yorumlar (7)
    sevgili arkadaşlar yerden göğe haklısınız.kastamonu derin sessizliği ve vakaarı ile ağır ama seçkin bir yükselişte!örf adetlerimizi koruyarak teknolojiyi yakalayıp,tanıtım hizmetinde yarışalım.MEMLEKETİMİZE hak ettiği tacı kazandıralım.
    has kastamonulu tarafından | Per, 27 Eki 2011 09:29:51 tarihinde yazıldı.
    birşey bulmak istedim ama itediğim gibi olmadı????==
    selen tarafından | Per, 25 Mar 2010 22:26:30 tarihinde yazıldı.
    Merhaba ben de azdavayın tasköy köyünde doğup büyüdüm şimdi sinop boyabatta lise 1 öğrencisiyim bence Azdavay hatta Kastamonu bu ülkenin en güzel memleketdir. Kastamonululara tabir-i ricaisse(ayı) lakabıyla hitap edenler utansın onlar asla bir kastamonulu kadar tatlı ve sevecen olmadılar ve olamayacaklar. Seni çok seviyorum Azdavay. Ayrıca azdavay yibo öğretmenlerine de selamlarımı gönderiyorum. o okulda 6 yılım geçti. ve orayı çok seviyorum. Tüm Kastamonululara kucak dolusu SELAMLAR!!!!!!! :)
    güzidem(elif) tarafından | Per, 16 Nis 2009 09:10:49 tarihinde yazıldı.
    Azdavay Şelalesi aslında Kurtçular köyü sınırları içersinde Başdeğirmen mevkiindedir. Küçük bir kanyonun bulunduğu kayanın dibinden çıkan su bu şelaleyi oluşturmaktadır. Azdavay ismi ise Ardaval Türklerinden gelmektedir.Ardavallar M.Ö 3000-1200 Yılları arasında bu bölgede yaşamışlardır.
    ZÜHTÜ ASLAN tarafından | Sal, 10 Şub 2009 12:34:49 tarihinde yazıldı.
    site güzel hazırlanmış tebrikler...
    ipek tarafından | Paz, 19 Eki 2008 05:47:26 tarihinde yazıldı.
    site güzel hazırlanmış.tebrikler... demek ki azdavay köçek demek değilmiş. çook daha incelikleri, derinlikleri varmış.
    emin tarafından | Cum, 08 Ağu 2008 10:12:52 tarihinde yazıldı.
    slm ben ist da dogmuş vede yasamış biriyim ama aslen kastamonluluyum gercekten bu zamana kadar hiç fazla ilgilen memiştim ama baktım merak ettim gercekten cook güsel bir memleketim varmış gurur duyuyorum memleketimle kastamonu bence karadenizin incisidir tüm hemşerilerime sesleniyorum kıymetini bilelim topraklarımızın ve sahip cıkalım
    müslüm tarafından | Sal, 25 Ara 2007 17:06:55 tarihinde yazıldı.





    Editör Bilgileri

    Toplum Sağlığı Görevlisi

    TOPLUM SAĞLIĞI GÖREVLİSİ


    Editöre Ulaşın

    Oylama

    AZDAVAYIMIZI NASIL GELİŞTİREBİLİRİZ

    MADENCİLİĞİ TEŞVİK ETTİREREK

    TURİZM TANITIMI YAPARAK

    FAKÜLTE KURDURARAK

    GURBETTEKİLERE AZDAVAYDA İŞ İMKANI SAĞLAYARAK

    KÜÇÜK HESAPLAR YAPMADAN SİYASETEN AZDAVAYAMIZA SAHİP ÇIKARAK

    En Son Eklenenler

    x-isini-pulsari
    yaz-ucgeni
    yerel-kabarcik
    yildizlar-arasi-yolculuk
    zhai-zhigang
    avusturya-uzay-ajansi
    birlesik-krallik-uzay-ajansi

    Uzerine.com Copyright © 2005 Uzerine.com
    uzerine.com Ana Sayfa | Gizlilik Sözleşmesi | Üye Girişi